1. Hjem
  2. Innfallsporter

Innfallsporter

Rundt verneområdene ligger det flere bygder med særpreg. Flotte innfallsporter for opplevelser i Forollhogna. Bygdene er fine startpunkt for turer, de byr på gode lokalmatopplevelser og overnatting.
a

Meny

Logo for Forollhogna nasjonalpark

Kontakt oss

Nasjonalparkstyret for Forollhogna
Postboks 2600
7734 Steinkjer
E: sftlpost@statsforvalteren.no

M

Meny

Vingelen-Sentrum-00529-Jan-Egil-Jægersborg

Vingelen nasjonalparklandsby

Fjellbygda og nasjonalparklandsbyen Vingelen ligger åpent og solrikt til om lag 720 moh. Bygda er kjent for sitt vakre kulturlandskap med brunsvidde tømmerbygninger og velholdte gårdstun. En vandring i bygda er en opplevelse i seg selv!

arrow-r

Kvikne

Kvikne er ei bygd med historisk sus og en spennende gruvehistorie. Bygda ligger i dalføret   mellom to store  fjellområder med villrein – Forollhogna på østsiden og Knutshø på vestsiden. Her er det rike muligheter for naturopplevelser, jakt og fiske.

arrow-r
Kaltberget. Foto: Rebecca N. Strand
Hogna-og-seter

Dalsbygda

Fra Dalsbygda får du vidt utsyn innover fjella i Forollhogna nasjonalpark. Frodige seterdaler med et aktivt setermiljø preger landskapet. Bygda har tette historiske bånd til gruvebyen Røros, og her er mange spor etter gruvedrifta.

arrow-r

Budal

Budal med bygdesenteret Enodden er en av flere innfallsporter til Forollhogna nasjonalpark fra nord. Her kan du oppleve de vakre seterdalene Budalen og Endalen. Langs Storbekklia kultursti kan du lære mer om fangstfolk, tjærebrenning og jernutvinning.

arrow-r
2020-08-08-12.08.26
Hessdalen.

Hessdalen

Hessdalen er innfallsporten til Øyungen landskapsvernområde og Forollhogna nasjonalpark, og bygda er et flott utgangspunkt for flere fine fjellturer og har mange muligheter for fiske.

arrow-r